Yosemite

OK, vi hade fel, loungen här i Yosemite Valley är faktiskt online! Alltså blir det en uppdatering i dag också.

Vi lämnade San Francisco i morse och var framme i nationalparken cirka fem timmar senare efter att ha fått köa lite. Det är ju lördag... fler än vi som tänkt sig lite vildmarksliv över helgen.

Trots gårdagen så var vi inte mätta på stora träd, så vi startade i Mariposa Grove. Här blev vi nog ännu mer imponerade!



Sen körde vi genom nationalparken på vägar som vindlade sig uppåt. Efter en tunnel var vi framme i Yosemite Valley! Vyerna är verkligen helt fantastiska...



Vi stannade vid Bridalveils vattenfall, där det kändes som att gå in i ett regnväder trots den stekande solen. Sista biten fram till Curry Village, där vi bor, blev däremot jätteseg. Fem kilometers sniglande i köer är ju inte det man väntar sig i en miljö som denna... Fördelen var att vi kunde fotografera en massa fina vyer från bilen!

Vårt boende här är inte direkt lyxigt men mysigt, det ger verkligen en känsla av amerikanskt Summer Camp. Vi bor i en gammal trästuga men de flesta här bor i en sorts stationära tält där all mat måste förvaras i björnsäkra lådor. Det finns tydligen gott om dem i trakterna, vi har till och med fått skriva på ett papper där vi lovar att inte lämna någon mat i bilen. Hoppas bara stugorna är säkra:-)






Kommentarer
Postat av: Anders

Hej! Kul att följa er. Vi gjorde ju nästan samma resa, men inte lika många bilar i Yosemite..vh/Anders

2011-07-01 @ 18:22:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0