Från Death Valley till Sin City

Redan när vi vaknade var det över 35 grader varmt och temperaturen steg raskt, så tack för att det finns A/C! Vi började med att utforska amerikanska kontinentens lägsta punkt, Badwater Basin som ligger 86,5 m under havsytan. Det är en liten saltvattenpöl men framförallt en stor saltplatå som täcker flera kvadratkilometer. Hett!



Det kändes underbart att se ut över dalen från ovan efter detta, på 1700 meter var det bara 30 grader... Bergen runt dalen har härliga färger och formationer, så det är vackert trots ogästvänligheten.



När vi väl lämnat nationalparken tog det inte mer än ett par timmar förrän vi var framme i Sin City, Las Vegas! Alltså blev det ytterligare en dag med stora kontraster. Det enda som var sig likt var hettan, 40 grader här också!

Staden är verkligen helt osannolik med alla otroliga byggnader och denna fokusering på spel och nöjen. Här finns  verkligen folk av alla slag, från barn till pensionärer, i t-shirt och flip-flops eller kortkort och högklackat.



Vi bor på Excalibur, ett hotell som ser ut som ett slott. Granne med oss finns Luxor, MGM Grand och New York, New Ýork som har en berg-och-dalbana som slingrar sig runt "skyskraporna".
 


När vi installerat oss på rummet (på 21 våningen av 28) åkte vi ner till poolen, där det var förhållandevis behagligt. Sen blev det dags att ge sig ut på Strippen! Vi började med att kolla igenom de närliggande hotellen och sen gick vi bort till Bellagio för att titta på vattenspelet som körs till toner av italiensk operamusik. Maffigt! Både vi och barnen var rejält trötta när vi kom till hotellet, det är så mycket intryck...




Kommentarer
Postat av: Camilla

Puh vilken hetta. Tur att det finns pooler.

Ha de´bra.

2011-06-30 @ 13:02:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0