Baywatch på riktigt!

Idag hade dimman lättat lite på några ställen när vi fortsatte Highway 1 norrut. Det har blivit ett antal "oh" och "ah" under dagen!




Vi började med att köra 17-mile Drive, en privatväg runt Monterey-halvön. Gissa vem i familjen som var i sjunde himlen nu? Där fanns hur mycket golfbanor som helst, inklusive den världsberömda Pebble Beach.



Häftig tee, eller hur?

När vi stannade till i Santa Cruz blev det riktigt dramatiskt. Vi stod och fotograferade vid Natural Bridge State Beach när familjen nedanför började skrika och vifta.
 


Det visade sig att de gått runt klippan för att ha picknick, men överraskats av tidvattnet och nu kunde de inte ta sig tillbaka. Vågorna slog ända upp mot klippväggen och tog med sig deras kylväskor, strandmadrasser och sandaler som spolades ut i havet.

Vi lyckades meddela livräddaren som jobbade på stranden och så drog ett räddningspådrag igång. Det var ungefär 10 personer, mest barn varav den yngsta inte kunde vara mer än tre-fyra år. Till slut kunde några räddas genom att tillsammans med livräddarna simma ut till en vattenskoter som hade en flotte på släp. Brandkåren hade också kommit, och med hjälp av en stege kunde resten av dem klättra upp på klippkanten och ta sig i land.

Det blev ett långt stopp, men vi kände att vi var tvungna att se att allt gick bra innan vi kunde åka vidare.

Nu är vi i alla fall framme i San Francisco. Här sitter vi på femtonde våningen och tittar ut över staden med alla sina ljus. Det skall bli spännande att utforska den i morgon!




Kommentarer
Postat av: Camilla

Har nu hunnit att läsa igenom hela er blogg.

Vilka fantastiska bilder, det ser så härligt ut.

Vilken tur att ni stannade för att ta kort, paniken måste varit nära för familjen...

Ha de´gott, ser fram emot att läsa mer.

Kramar till er alla

Camilla med familja

2011-06-22 @ 13:03:19
Postat av: Storebror

Helt otroligt men samtidigt vilken upplevelse.. Inte ofta man får vara mitt i händelsen. Skulle vilja sett Lollos hysteriska min. Skönt att allt gick bra. Kram Christer och Henric

2011-06-22 @ 23:01:44
Postat av: Patrik

Det kan väl inte varit Micke som blev sugen på en runda på Pebble eller?! :-) Ser ut som ni har det bra!! Ha det gott! Följer er resa!



Hej hopp!

2011-06-22 @ 23:25:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0